SINIAT MAAKT MODULAIRE BOUW (STEEDS) DUURZAMER

SINIAT MAAKT MODULAIRE BOUW (STEEDS) DUURZAMER

De bouw heeft een enorme impact op het milieu. Van het winnen van grondstoffen tot het energieverbruik tijdens productie en bouwprocessen – de ecologische voetafdruk is aanzienlijk. Bij Siniat zijn we ons daar heel erg van bewust. Toch biedt juist onze sector een enorm potentieel om te verduurzamen en bij te dragen aan een circulaire economie.

Als mondiale speler in de bouwmaterialenmarkt wil Siniat op dat vlak een koploper zijn. Niet alleen omdat de eisen en regelgeving steeds strenger worden, maar ook vanuit ons diepgeworteld duurzame DNA. Al vele jaren staat duurzaamheid hoog op de agenda. Onze visie is helder: bouwen aan een betere toekomst, en in 2030 de meest duurzame partij in de markt zijn. Met oplossingen zoals de LaDura Premium gipskartonplaat laten we zien dat duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan, zonder concessies te doen.

Duurzaamheid in materialen & processen

De bouwsector drukt een enorme stempel als je kijkt naar het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. De uitdagingen die daarbij komen kijken, buigen we bij Siniat en de Etex Group om in opportuniteiten. Zoals Stefan van Leeuwen, Area Sales Manager bij Etex, stelt: “De impact die je zelfs met kleine innovaties realiseert, is gigantisch. Deze filosofie wordt binnen ons bedrijf breed gedragen en weerspiegelt zich in zowel onze producten als interne processen.”

Via verschillende duurzaamheidswerkgroepen en initiatieven maken Etex en Siniat het waar. “Je ziet dat er op elk vlak stappen gezet worden om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en de stikstofdoelen te halen”, aldus Toon Plompen, Siniat Product and Sustainability Manager. “We reduceren verpakkingsmateriaal en via onze warmtekrachtkoppeling zetten we warmte uit de ovens terug om naar stroom. We werken verder uitsluitend met LED-verlichting, en we zetten zwaar in op zonnepanelen. Het overtollige water uit de productie wordt gezuiverd en hergebruikt, en we vangen ook regenwater op. Ondertussen werken we voor 80% met hemelwater. Het is binnen de bouwwereld met recht tot het uiterste gaan.”

Recycleerbare gipsplaten

Ook de producten van Siniat zelf versnellen de verduurzaming. In onze fabriek in Delfzijl alleen wordt zo’n 32 miljoen vierkante meter gipsplaat per jaar geproduceerd, en elke Siniat-gipsplaat is 100% recycleerbaar zonder verlies van kwaliteit. In combinatie met modulair bouwen kan dat tellen.

Want modulaire bouw, waarbij onderdelen vooraf in een beschermde omgeving worden gemaakt en op locatie worden gemonteerd, is efficiënter, vermindert afval en biedt meer flexibiliteit in ontwerp en hergebruik van materialen. De LaDura Premium gipskartonplaat van Siniat is een goed voorbeeld van een product dat perfect aansluit bij deze trend, omdat het alle belangrijke eigenschappen – van impact-, vocht- en brandwerendheid tot akoestische prestaties – in één plaat combineert.

SINIAT MAAKT MODULAIRE BOUW (STEEDS) DUURZAMER

Modulair bouwen met LaDura Premium gipsplaat

De LaDura Premium gipsplaat is werkelijk de ideale plaat voor modulaire bouw. Een vochtwerende, stootvaste, brandwerende of akoestische (lichtgewicht) gipsplaat van uitzonderlijke kwaliteit? De LaDura Premium gipskartonplaat combineert het allemaal, inclusief een vlekkeloze duurzaamheidsscore. Toon Plompen: “En alles wat we doen wordt steeds meer gecertificeerd. Onze duurzaamheidsactiviteiten zijn daarmee meetbaar en controleerbaar. Onze zakelijke partners appreciëren dit, te meer omdat je als afnemer onze gecertificeerde duurzaamheidsnormen kan aanwenden om zelf ook aan de wettelijke eisen te voldoen.”

LaDura Premium van Siniat dus, een duurzame trendsetter in de bouw. Hier de voordelen nog in een notendop:

  • De gipsplaat is eenvoudig te verwerken zoals standaard gipskarton en geschikt voor diverse toepassingen.
  • Eén type plaat levert uitstekende prestaties op het gebied van vochtbestendigheid, brandwerendheid, geluidsisolatie en impactbestendigheid.
  • Ideaal als stabiele ondergrond voor tegels en geschikt voor ruimtes met intensief gebruik waar stootvastheid en draagkracht belangrijk zijn (zoals voor het ophangen van radiatoren en kasten).
  • Daarnaast biedt het een licht, economisch alternatief voor massief metselwerk, met ruimte voor bekabeling in de spouw zonder sleuven te maken.
  • De platen zijn 100% recycleerbaar en geschikt voor hoge scheidingswanden met grotere dilatatieafstanden (om de 15 m).

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar